Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2016

Az utolsó utáni terv

Még mindig vannak ötletek, amiket nem rajzolt ki magából a tervező, de túl lelkiismeretes, ahhoz, hogy túllépjen rajtuk, így megkínált minket (bár a munka ezen részét kifizettük -146.050 Ft-, szóval ez már csak bónusz) újabb vázlatokkal, csak hogy legyen min gondolkodnunk. Tetőkiemeléssel további hasznos négyzetmétereket nyerhetünk és kiválthatjuk a három tetősík ablakot, aminek használata, árnyékolása és tisztítása is kérdéses volt. Egy hét morfondírozás után végül rábólintottunk, mert több szempontból is praktikus, és a palántáim is örülni fognak ennek a megoldásnak. No persze azt még nehéz megjósolni, hogy a kertész- vagy a káposztapalántáim foglalnák-e el gyorsabban az ablakmélyedést. Kívülről ezt jelentené. Belülről ennyit számítana.  Azzal, hogy a ferdeség megszűnik, a folyosó minden centimétere kihasználhatóvá válik.

Az árnyékolásról

Fa nyílászárókban gondolkodunk, háromrétegű üvegezéssel és nem szerettük volna drága és a nyílászárót teljesen eltakaró megoldásokat, így a ház mellé épített pergolával próbáljuk megoldani az árnyékolást.  Újabb rajzokat kaptunk, most azzal kapcsolatban, hogy az árnyékoló pontosan mit is jelentene a különböző évszakokban.  Nyár (Július 15. 11 óra) Tavasz, ősz (Március 15. 11 óra) (Október 15. 11 óra)

Geodéta és bank.

Nem telt tétlenül az idő. Feri több bankot is meglátogatott, valamelyiket többízben is, hogy mindent véglegesíteni tudjunk, és lássuk a terveink építészetileg és gazdaságilag is működnek a gyakorlatban.  Úgy tűnik a bank, az Unicredit lesz. Az építkezés költségének 30%-át kérik önerőben, ha ez felhasználásra került, akkor folyósítják egy összegben, ha minden igaz, a CSOK 10 milliót, és ehhez vesszük fel még a hiányzó összegünket hitelként. Végül, esetleg közben, visszaigényeljük az áfát. A tervezővel is véglegesítettünk, de közben, hogy biztos legyen az új épület elhelyezése, földmérőkkel megmérettük az épületek egymáshoz és a telekhatárhoz, illetve a valós kerítésekhez való viszonyát, valamint a telek lejtését is. Ez 40 000 Ft volt. Itt csupa olyan dolog került papírra, amit tudtunk, csak nem sejtettünk. Vagyis a valós telekhatárok és a jelenlegi kerítések nem esnek egybe, de legalább következetesen, mondhatni az egész utcában tolódnak egyirányba. A ház sem a kerítéssel sem a